Een bewuste keuze van voeding


Een bewuste keuze van voeding en voldoende zuiver water drinken speelt een belangrijke rol.

Onze gezondheid is gebaseerd op het in stand houden van ons inwendig milieu. Binnen dit inwendig milieu speelt het zuur-base evenwicht een grote rol. Een belangrijke factor bij het in stand houden van een goede zuur-base balans is een gezonde darmflora. Voldoende water drinken en een gezonde levensstijl zijn daarbij van levensbelang. Naast voldoende zuiver water is het belangrijk voeding tot ons te nemen die ons lichaam voedt, waardoor ons lichaam energie krijgt en we ons prettig voelen. Naast fruit heeft AquaLyte pH dit jaar een proefveld Spelt geteeld waarbij geen chemicaliën en alleen VitaLyte Green gebruikt is.

 

Deze spelt is zorgvuldig geselecteerd waarbij de hele ongemalen speltkorrels gebruikt kunnen worden om zelf te malen of te koken. Daarnaast heeft de Bakkersmolen van Wildert-Essen (www.bakkersmolen.be) een deel gemalen tot meel om te kunnen bakken.  Spelt is lekker en gezond, het heeft een nootachtige smaak en is rijk aan vezels. Spelt is  gemakkelijk verteerbaar. Het is een bron van vitaminen zoals E, B, foliumzuur en mineralen als ijzer, magnesium en fosfor.  Spelt heeft een positieve invloed op het gemoed. Het graan bevat maar liefst zes van de acht aminozuren die essentieel zijn in de productie van hormonen die op hun beurt dan weer zorgen voor een blij en opgewekt gevoel. Spelt heeft een heilzame werking op tal van vlakken. Het is goed voor reuma, kanker, migraine, zenuwontstekingen, depressies, suikerziekte, zwaarlijvigheid, immuniteitsziekten en voor allerlei intoleranties zoals bijvoorbeeld tarwe.

Echte appelsap, zoals grootmoeder die had! Pure fruitsap, geperst van appels met een aantal peren voor de smaak. Het fruit wat gebruikt is, is alleen behandeld met VitaLyte Green.  Zonder enige chemicaliën geteeld, waardoor het fruit een betere en puurdere smaak ontwikkeld heeft. Zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur, geur, en smaakstoffen. Vijf liter puur sap, verpakt in een appeltap. Ongeopend is het sap twee jaar houdbaar, geopend twee maanden. Bij voorkeur te gebruiken bij een leverreinigingskuur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *